Coaching voor oudersMijn doel is om elke ouder zich gehoord en gezien te laten voelen, ongeacht achtergrond, religie of geslacht.

Jouw wens om een kind te mogen krijgen is uitgekomen! Maar nu je mama/papa bent, merk je dat het niet slechts een staat van zijn is, maar ook een werkwoord. Het is keihard aanpoten, elke nieuwe fase vraagt weer wat anders van jou als ouder. Misschien vindt je het moeilijk om het gedrag van je kind te begrijpen, merk je dat je heel onzeker wordt en heb je constant het gevoel dat je net een stapje achterloopt? Het moederschap kan overweldigend zijn. Een luisterend oor of een schouderklopje zou dan al heel fijn zijn. Helaas wordt er ook hard geoordeeld in de maatschappij over hoe je je kind opvoedt. Dit maakt de isolatie groter en misschien ook de angsten en onzekerheden groter die in jouw huizen. 


In mijn praktijk zal ik oprecht naar je luisteren, zonder oordeel, in alle rust en met compassie voor jouw situatie. Ik zal je laten lachen, maar ook soms laten huilen, doordat ik niet stop met vragen stellen, als het ongemakkelijk wordt. Ik zal je alle ruimte geven voor je emoties en zorgen dat ik je hierdoor heen begeleid, zodat je je niet alleen voelt. Ik zal je altijd herinneren aan het licht aan het einde van de tunnel. Je mag struikelen, maar ik zal met je meekijken wat jouw weer overeind kan helpen. In de gesprekken die we hebben, ontdekken we samen wie je was en wie je wilt zijn. Ik zal je handvatten geven om de antwoorden op die vragen zelf te vinden. Jij bent het waard om weer jezelf te voelen, vol zelfvertrouwen en kracht!


Je kunt bij mij terecht voor jezelf, maar ook voor je kind. Het kind zal niet bij de coaching aanwezig zijn. Ik ga aan de slag met jou als ouder om te kijken wat jij anders kan doen, om een andere reactie bij je kind te kunnen krijgen. Daarnaast ben jij de beste ouder voor jouw kind, ik ga daar niet tussen zitten. In een enkele uitzondering, wanneer het onduidelijk is wat de dynamiek tussen ouder-kind nu precies is, nodig ik jullie beiden uit om zelf te zien wat die dynamiek is. Dit zal niet in de vorm van gesprekken zijn, maar in iets fysieks, een spel of een andere losse vorm. 


In mijn werkwijze combineer ik gesprekstechnieken, systeemtherapie, mindfulness, yoga, meditatie, visualisaties, PMT etc. Ik gebruik hierbij een holistisch perspectief. Ik probeer ten allen tijde het hoofd met het lichaam te verbinden. Ik leg uit waarom je lichaam en brein doen wat ze doen vanuit neurowetenschappelijk en biologisch perspectief. Op die manier kun je jezelf begrijpen. Daarnaast oefen ik samen met jou enkele keren de nieuwe vaardigheden, zodat ook je lichaam erváárt wat dit nieuwe gedrag je brengt. Er is dus altijd een combinatie van praten en doen, snappen en voelen, weten en ervaren. 


Door mijn ervaringen in zowel betaald- als vrijwillig werk in vele landen, wijken en steden, heb ik een brede ervaring met vele verschillende culturen en achtergronden. Ik vind het belangrijk dat mentale hulp beschikbaar is voor zoveel mogelijk ouders. Daarom bied ik mijn gesprekken ook aan in het Engels. Als dit een taal is waarin jij je comfortabel voelt om je emoties te uiten, dan ben je van harte welkom. 

Would you like to be heard?

Let’s talk and become the parent you want to be.