Relatiecoaching

VOOR (AANSTAANDE) OUDERS

Ons doel is om te helpen, wanneer je hulp kunt gebruiken. We voorkomen graag dat hulp noodzakelijk wordt.

Jullie zijn hartstikke verliefd, hebben de afgelopen jaren een stabiele relatie neergezet en kijken met smart uit naar jullie liefdescadeau: een baby! En dan is de baby er en blijkt dat dates erbij inschieten, de gesprekken alleen nog maar over voedingen en mijlpalen van jullie kind gaan en liggen jullie 's avonds uitgeput de zoveelste serie te kijken. Tussen de lakens vinden jullie vooral spuugdoekjes en speentjes, maar een spetterende vrijpartij zit er niet meer bij. Zowieso lijkt de sfeer steeds wat koeler te worden, de irritaties sneller op te lopen en de tranen vaker te stromen. En jullie hadden je nog zó voorgenomen dat jullie niet zouden worden als dat verslofte stel aan de overkant van de straat. Herkenbaar?


Allereerst: dat de relatie wat op de achtergrond komt te staan als er een baby is geboren, is normaal! Daarnaast: het is wel belangrijk om er iets aan te doen! Soms lukt dat jullie zelf, maar soms is dat ook best moeilijk in zo'n roerige tijd. Het is dan fijn als je kunt sparren met een ervaren relatiecoach die weet waar ze over praat, omdat ze hetzelfde heeft meegemaakt/meemaakt. En als jullie graag de begeleiding liever door een vrouw én een man willen doen, kan dat ook!


Relatiecoaching geef ik namelijk ook met mijn eigen partner, Koen. Nadat Koen uitgenodigd was om mij te begeleiden in de partnerles van de "Bevallingscursus en zwangerschapsyoga" zag ik welke impact het had op mannen, als er ook een man voorlichting gaf. Vele relatiegerichte coachings/therapieën zijn gericht op de sterke kanten van een vrouw: kunnen voelen, onder woorden brengen van emoties, etc. Dit is niet altijd de juiste weg, niet voor alle mannen, maar ook niet voor alle vrouwen. Gezien Koen zijn ervaring met stellen, maar ook als outdoor coach en ervaringsgerichte coach, heeft hij veel mee te brengen in de relatiecoaching. Samen hebben we de opleiding gevolgd tot "Experiëntele Lichaamsgerichte Partnerrelatie Therapeut". 


Onze relatiecoaching richt zich op ouders die merken dat de relatie op de achtergrond is geraakt en zich graag meer verbonden zouden willen voelen. Stellen die vaak al zelf wat dingen hebben geprobeerd, maar de kwaliteit van de relatie nog niet zien verbeteren. Wij geloven in de kracht van het emotionele stuk naar boven te halen via het fysieke. Dit, omdat het lichaam nooit liegt. Daarnaast zijn we geschoold via de Gestalt-therapie. Dit houdt in dat wij ons bewust zijn als therapeut, van onze eigen persoonlijke ervaringen en hoe deze meespelen in het geven van coaching. Wij staan dus in de coaching, zowel letterlijk, als figuurlijk náást de ouders. We gebruiken spel-elementen, fysieke oefeningen en modellen om patronen en gedrag zichtbaar te maken, maar ook om nieuw gedrag te oefenen.


Onze begeleiding richt zich zowel op de mannelijke, als de vrouwelijke kant, zowel fysiek als mentaal. We moedigen open communicatie aan en helpen jullie bij het vinden van manieren om jullie relatie te versterken. Bij Samen met Denise geloven we in het belang van het behouden van een gezonde relatie, omdat dit niet alleen van invloed is op je eigen welzijn, maar ook op het welzijn van jullie kinderen. Neem vandaag nog contact met ons op en laat ons je ondersteunen bij het herstellen van de balans in jullie leven en relatie.


De relatiecoaching kan dus zowel door mijzelf, als door Koen én mij gegeven worden. Neem contact met mij op om te kijken welke optie het beste bij jullie (situatie) past.
Versterk je je relatie,

dan versterk je jullie gezin.

unsplash