Werken aan jezelf,

samen met Denise

Over mij


Om ouders al zo vroeg mogelijk te kunnen bereiken ben ik een opleiding tot zwangerschapscoach gaan volgen. Hierdoor kon ik zwangerschapsyoga en bevallingscursussen gaan geven. Door nog een aanvullende opleiding als Powermama coach, kon ik ook sportief aan de slag met mama's (to be). Dit doe ik sinds 2021 bij De Mamacoach in Berkel en Rodenrijs.


De laatste jaren ben ik werkzaam als Praktijk Ondersteuner Huisarts Geestelijke Gezondheidszorg (POH-GGZ). Hierbij begeleid ik zowel individuele mensen als stellen naar een gezonde mentale balans in hun leven. Als er iets is, wat voor de huidige ouder een flinke uitdaging is, is het wel mentale balans.


Zoals je al gelezen hebt, ben ik zelf ook moeder. In 2018 mocht ik moeder worden van Djurre en in 2021 werd ons gezin uitgebreid met Isaloes. Ik heb deze kindjes samen met mijn vriend Koen. We vormen een dynamisch koppel sinds 2014. Beide zijn we deels werkzaam in loondienst en deels werkzaam als zelfstandige en ook nog eens in dezelfde hoek van mentale gezondheid en persoonlijke ontwikkeling. Dit zorgt ervoor dat we elkaar scherp houden en inspireren om onszelf te blijven ontwikkelen, als mens en als coach. In 2023 hebben Koen en ik besloten om onze ervaringen en kennis te versterken door samen te gaan werken. Wij geven samen nu de relatiecoaching. Hierdoor kunnen we individueel met partners praten, maar ook Koen zijn krachten gebruiken als outdoor coach.


Hoi! Mijn naam is Denise van der Valk. Ik ben Samen met Denise gestart, om (aanstaande) ouders te begeleiden op het gebied van mentale balans. De komst van een kindje geeft een enorme transitie. Zowel voor jou persoonlijk, als voor de relatie. Dit vraagt veel flexibiliteit en aanpassing, wat ervoor kan zorgen dat je (tijdelijk) uit balans raakt. Het is dan fijn om laagdrempelig met iemand te kunnen sparren.


Zelfs met mijn studie orthopedagogiek, jarenlange ervaring en volle bak vertrouwen vooraf, werd ook ík na mijn eerste bevalling overweldigd. Allerlei oude patronen kwamen opzetten, onzekerheden staken de kop op en door het slaaptekort werd ook mijn lontje korter. Wat omvatte het moederschap toch zoveel meer dan luiers verschonen en nachtelijke voedingen?! En wat was het een enorme transitie voor mij als mens/vrouw?! En waarom had niemand me voorbereid op de impact op de relatie? Hierna ben ik me nog meer gaan verdiepen in deze grote verandering in een mensenleven.


Met mijn professionele en persoonlijke kwaliteiten wil ik ervoor zorgen dat ouders beter voorbereid en vooral meer gesteund deze transitie ingaan en doormaken. Het begeleiden van mensen in gedragsverandering doe ik al meer dan 16 jaar. Dit was met name gericht op ouders en de ontwikkeling van het kind. Hierbij was er maar zelden aandacht voor de kracht en last van de ouders. Sinds ik zelf moeder ben geworden is de waardering en interesse in deze doelgroep alleen maar groter worden. Hierdoor heb ik me verdiept in de wetenschappelijke literatuur omtrent de psychische kant van moeder worden.Maak kennis


Neem vrijblijvend contact met me op via de mail of door te bellen. Gebruik mail om je plekje in een traject te reserveren of een korte vraag. Bij uitgebreide vragen of om te kijken of we een klik hebben, raad ik je aan telefonisch contact op te nemen.